LimanSohbet.Com Paylaşım Platformu

Dīvainākais pāris, kādu jebkad esmu satikusi, un mans laimīgais piektdienas vaka

Başlatan alvin.web, Tem 01, 2026, 07:22 öö

« önceki - sonraki »

alvin.web

Tā nu lūk, stāsts par to, kā es gandrīz paliku par trešo ratu savās pašas mājās un nopelnīju vairāk, nekā mans šefs mēnesī.

Sāksim no sākuma. Piektdiena, ap pulksten septiņiem vakarā. Es sēžu savā mazajā, šaurajā virtuvē, kas smaržo pēc sīpola un vistas buljona. Manā priekšā stāv glāze lēta sarkanvīna un telefons. Līst. Protams, ka līst. Rīga oktobrī ir kā garlaicīgs puisis, kurš nezina, ko grib - vai nu līst, vai smidzina, vai vienkārši ir pelēks un drūms. Mana draudzene Ieva man raksta: "Atvaino, šodien nesanāk. Jānītis ir saķēris gripu un vaimanā kā mazs bērns."

Es uzsmaidīju telefonam. Nē, ne jau tāpēc, ka Jānītim ir gripa. Vienkārši sapratu, ka mans vakars ir brīvs. Plāns bija vienkāršs - pavakariņot vienai, paskatīties kādu stulbu seriālu un iet gulēt. Tāds tipisks 30-gadnieces pārdomu vakars. Biju nomainījusi darba drēbes pret mīkstiem sporta šortiem un lielo adīto džemperi, kurš man pietiek līdz ceļiem. Ērti. Droši. Garlaicīgi.

Un tad es ieraudzīju to sludinājumu. Nē, ne jau reklāmu blokā. Draudzene Liene, kura strādā par grāmatvedi un vienmēr ir tik nopietna, ka liekas, ka viņai mugurkaulā ir iemontēts lineāls, bija ielikusi savā stāstiņā kaut kādu linku. Parasti es ignorēju šādas lietas, bet šoreiz viņa bija pievienojusi seju. Tādu smaidu, kādu es viņai nebiju redzējusi kopš skolas laikiem, kad viņa nokārtoja eksāmenu matemātikā ar desmitnieku. Viņa bija uzrakstījusi: "Neaicinu, bet šorīt atklāju ko jaunu."

Interesanti. Ļoti interesanti. Tā kā mana vakariņa vēl tikai vārījās katlā, es ar vienu roku turēju vīna glāzi, ar otru uzsitīju pa saiti. Tā nonācu online vavada. Sākumā padomāju, ka tā ir kārtējā spēle ar kauliņiem, bet nē. Izskatījās spoži, gaiši, un galvenais - tur nebija nekādu grotesku reklāmu ar puspārģērbtām meitenēm. Vienkārši, kārtīgi un pieaugušiem cilvēkiem.

Bet es jau gribēju aiziet. Gribēju, bet kaut kas mani aizturēja. Dīvainā kārtā es atcerējos, ka man maciņā vēl ir tie 50 eiro, ko biju nolikusi malā "mazajām vajadzībām". Piemēram, lai nopirktu to sviestu, kas maksā dārgi, vai lai samaksātu par četrstobra sulu, ja kāds ciemiņš pēkšņi uzrodas. Man par sevi bija kauns. Tomēr es, pieaugusi sieviete, sēžu un domāju par online kazino? Tas taču ir smieklīgi.

Nē. Es aizvēru cilni un ieslēdzu Netflix. Bet seriāls šķita tik stulbi izspēlēts, ka pēc piecām minūtēm es to izslēdzu. Vīns beidzās glāzē, un kaut kādā brīdī es sapratu, ka mana roka pati telefonu atkal atver to pašu cilni. Nolēmu, ka vienkārši paskatīšos. Tikai paskatīšos. Ievadīju savu e-pastu, izdomāju vienkāršu paroli, un pēc dažiem mirkļiem es jau biju iekšā.

Lūk, sākas pats trakākais. Man nav nekādas sistēmas. Es neprotu spēlēt pokeru, blekdžeks man liekas pārāk sarežģīts, un rulete? Nu, rulete ir kā dzīve - tu met bumbiņu un ceri, ka tā iekritīs tavā caurumā. Es atvēru vienkāršāko spēli. Tāda kā augļu mašīna, tikai skaista, spoža, ar džungļu tēmu. Bija vērts to "iemest" 10 eiro. Vienkārši, lai redzētu, kā tas strādā.

Nospiedu "spin". Bungas sagriezās, un es dzirdēju, kā sirds pukst man kaklā. Nekas nesanāca. Vēl viens spin. Nekas. Trešais - kritās mazumiņš, kaut kādi 2 eiro. Gribēju beigt, bet kaut kas teica: "Vēl vienu reizi. Tikai vienu." Un tad notika kas neticams.

Viss ekrāns sāka mirgot. No skaļruņiem sāka skanēt troksnis, kāds nav dzirdēts kopš deviņdesmitajiem gados, kad kaimiņi rīkoja kāzas. Zelta zvaigznes, džungļu tīģeri un zaļās palmas saplūda kopā vienā lielā krāsu festivālā. Man uz ekrāna parādījās uzraksts: "Gratulāciju! Laimests 4500 eiro!" Es sastinga. Bija sajūta, ka man kāds ir iebēris kaut ko glāzē. Es paskatījos apkārt. Virtuvē tējkanna atkal bija uzvārījusies, un pāri katlam lija putas. Es kliedzu. Nē, es tiešām kliedzu! Kā četrgadīga bērns, kuram uzdāvināja lācīti.

Pēkšņi atskanēja tastatūras klabināšana no mana telefona. Ienāk ziņa no manas mātes. Viņa raksta: "Meitiņ, kāpēc tu kliedz? Viss kārtībā?" Par laimi, es dzīvoju viena, citādi kaimiņi jau būtu piesaukuši policiju. Es atbildēju: "Mamm, man ir viss labi. Vienkārši... uzvarēju loterijā." Viņa atbildēja ar emocijzīmīti un jautājuma zīmi, bet es vairs nespēju rakstīt. Manas rokas trīcēja.

Es pēkšņi sapratu, ka tas nav nekas cits kā tīra, baltā laime. Nē, es neesmu spēlmanīte. Es neesmu tāda, kas katru piektdienu iemērc visu algu cerībā, ka būs "lielais laimests". Šis bija kaut kas cits. Tīra sakritība, astroloģisks brīnums. Bija sajūta, ka kāds augšā paskatījās uz mani, redzēja, ka līst lietus un ka mans šefs ir nejauks, un teica: "Nu labi, dodies viņai vismaz šo."

Atceros, ka tajā vakarā es pat nepabeidzu vistas buljonu. Es vienkārši izslēdzu visu un devos uz balkonu. Līst joprojām, bet man tas neliekas drūms. Tie pilieni tagad ir kā sudraba monētas. Es stāvu, elpoju mitro gaisu un smaidu kā muļķe. Un tad es sapratu - man nav neviena, ar ko to padalīties. Vairs nav tā Jānīša ar gripu, nav Ievas, kura šovakar ir aizņemta. Es zvanu savai māsīcai, kura dzīvo Liepājā. "Klausies," es saku, "tev ir brīvs rītdienas vakars? Mēs braucam uz restorānu. Uz jebkuru restorānu, kurā tu gribi!"

Viņa, protams, nesaprata, par ko runa. "Vai tev ir iedota alga pa priekšu?" viņa jautāja. "Vēl labāk," es teicu. "Man ir vienkārši paveicies." Sākumā gribēju pateikt, kurā vietā tas notika, bet tad sapratu - daži cilvēki vienkārši nesapratīs. Viņi ieraudzīs vārdu "online kazino" un uzreiz nobīsies. Bet patiesībā tā ir tikai platforma, instruments. Tas, kā tu to lieto, ir atkarīgs no tevis. Tāpat kā šī online vavada pieredze man parādīja, ka dzīvē viss notiek īstajā brīdī. Ne jau tāpēc, ka es būtu gudra, bet gan tāpēc, ka vienkārši ļāvu notikt nejaušībai.

Es iegāju atpakaļ istabā un paskatījos uz savu telefonu. Tur vēl bija atvērts logs ar konta atlikumu. Neko neizņēmu, vienkārši skatījos. Bija jau gandrīz vienpadsmit vakarā, bet es jutos kā septiņos no rīta. Enerģija, kuras man nebija gadu, pēkšņi piepildīja katru šūnu. Ieslēdzu mūziku - kaut ko enerģisku, ar basu - un sāku dejot pa virtuvi. Es, tējā bļodā un sporta šortos, dejoju kā jauna. Blakus uz galda stāvēja mans vecais kaktuss, un es viņam dziedāju par to, kā mēs brauksim uz restorānu.

Nākamajā rītā es pamodos ar smaidu. Pārbaudīju kontu - summa joprojām tur. Tas nebija sapnis. Paēdu brokastis un piezvanīju draudzenēm. "Meitenes, šovakar plāns mainās," es teicu. "Mēs ejam svinēt." Viņas jautāja, kas noticis. Es aizdomājos, ko lai atbildu. Nevaru jau teikt, ka mans vakars pagāja, griežot ruleti un skatoties, kā online vavada mani padara par laimīgāko cilvēku pilsētā. Bet es varu teikt, ka nejaušība ir brīnumaina lieta.

Es atceros, ka visu dienu biju kā uz adatām. Darbā nevarēju koncentrēties, skatījos pa logu un domāju - cik bieži mēs palaižam garām iespējas tāpēc, ka baidāmies? Es baidījos? Nedaudz. Bet tajā mirklī es nolēmu, ka nešaubīšos. Vakarā, sēžot restorānā ar draudzenēm un dzerot dārgo vīnu, es sajutu, ka šī bija viena no labākajām piektdienām manā mūžā. Un nē, es netērēju visu naudu uzreiz. Es nolēmu, ka daļu ielikšu krājkasītē, bet daļu iztērēšu ceļojumam - kaut kur siltumā, kur nelīst.

Lielākais laimests tomēr nebija tie 4500 eiro. Laimests bija sajūta, ka es vēl jūtu aizrautību. Ka es vēl spēju priecāties par kaut ko neparedzamu. Ka mana sirds vēl sitas ātrāk, kad krāsu blāzma pārņem ekrānu.

Un es zinu, ka vēl kādu dienu, kad līst un ir pelēks, es vēlreiz uzklikšķināšu uz tās cilnes. Ne jau tāpēc, ka vēlos atkal to pašu, bet tāpēc, ka man patīk šī sajūta - kad dzīve tev pasniedz dāvanu, kuru tu negaidi. Un tā ir labākā dāvana no visām.

yogurta

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо