LimanSohbet.Com Paylaşım Platformu

Gecə yarısı telefonumda yeni bir dünya

Başlatan alvin.web, Ağu 05, 2026, 03:39 ös

« önceki - sonraki »

alvin.web

Mən adi bir ofis işçisiyəm. Gündüzlər kompüter qarşısında otururam, axşamlar isə şəhərin səs-küyündən uzaqlaşmağa çalışıram. Bəzən elə olur ki, işdən qayıdıb yatmaq istəyirsən, amma yata bilmirsən. Elə bir gecə mənim üçün hər şeyi dəyişdi. Heç nə planlamamışdım, sadəcə telefonumun ekranında gəzirdim. Birdən yadıma düşdü ki, dostum bir neçə gün əvvəl mənə bu oyunlardan danışmışdı. Maraqlı oldum, amma əvvəlcə bir az şübhə ilə yanaşdım. Sonra düşündüm: "Axı nə var ki, bir dəfə sınamaq olar?" Və elə həmin axşam qərar verdim ki, mostbet yükle android əməliyyatı ilə hər şeyi öz gözlərimlə görüm. Telefonuma quraşdırdım, qeydiyyatdan keçdim - düzü, bu qədər sadə olduğunu gözləmirdim. Bütün proses beş dəqiqə çəkdi. Ekranda rəngarəng oyunlar göründü, hər biri bir başqa dünyaya aparırdı.

İlk dəfə oynayanda həyəcandan ürəyim döyünürdü. Mərclərimi kiçik tutdum, çünki mənə hər şeyin qaydasında olduğuna inanmaq çətin idi. Amma oyun özü məni içəri çəkdi. Qaydalar sadə idi, hər şey başa düşülən görünürdü. Üstəlik, həmin gecə bir neçə dəfə uduş əldə etdim. Böyük məbləğlər deyildi - bir neçə manatlıq, amma o anlardakı sevincə söz yoxdur. Nə vaxt ki qalibiyyət gəlir, beynində dopamin partlayır, sanki dünyanın ən yaxşı işini görmüsən. Belə anlarda insan özünü xüsusi hiss edir.

Əsas odur ki, mən bu işə həddindən artıq bağlanmıram. Özümə qayda qoymuşam: gündə müəyyən məbləğdən çox xərcləmərəm, uduzsam da, özümü yemərəm. Əksər insanlar səhv edir - qazandıqca daha çox istəyirlər, uduzanda isə əsəbləşib mərc artırırlar. Mən isə fərqli yanaşıram. Bu mənim üçün əyləncədir, bir hobbidir. Axı həyat təkcə işdən və yuxudan ibarət deyil. Bəzən insan adi görünən bir şeylə qarşılaşır, amma o şey həyatına yeni rəng qatır. Mənim üçün o rəng bu oyunlar idi. Təsadüfən axtarış motorunda bir link gördüm - məhz həmin gün dostumun dediyi kimi. Mənə dedi: "mostbet yükle android, sınayacaqsan və bəyənəcəksən". Düzdür, o ilk dəfə idi ki, bu platformanı yükləyirdim. İndi isə mənim üçün hər şey tanışdır.

Bir gecə xüsusilə yadımdadır. Saat gecə üçə yaxınlaşırdı, pəncərədən şəhərin işıqları görünürdü. Mən isə stolumun başında oturmuşdum, bir oyun xüsusilə diqqətimi çəkdi. Sadə bir slot oyunu idi, amma qrafikası o qədər gözəl idi ki, dərhal bəyəndim. İlk bir neçə dəqiqə heç nə olmadı, amma sonra ekranda kiçik bir işıq yanıb-söndü. İnanın, o anda hiss etdiyim təəccüb heç bir şeylə müqayisə olunmazdı. Qazancım az idi, bəlkə cəmi on beş manat, amma elə hiss elədim ki, böyük yarış qazanmışam. Öz-özümə güldüm, çünki bu qədər sevinc üçün bu qədər az pul gülməli idi. Lakin məsələ ümumiyyətlə pulda deyil - məsələ prosesin özündədir. Bu bir oyundur, bir macəradır. Ən gözəli isə odur ki, mən heç nəyi məcbur etmirəm, sadəcə axının özünə qapılıram.

Sonra bir neçə gün oynamadım, çünki işim çox idi. Amma həftə sonu yaxınlaşanda yenə telefonuma baxdım. Artıq sistemə öyrəşmişdim, qaydaları bilirdim. Yenidən həmin hissi yaşamaq istəyirdim. Təbii ki, mən davamlı uduşlar gözləmirəm. Elə anlar olur ki, heç nə qazana bilmirəm, amma bu məni üzmür. Çünki bilirəm ki, sabah bir şans daha var. Həyatda hər şey şansdan asılı deyil, amma kiçik bir şans belə həyatı şirinləşdirə bilər. Bəzən işdən yorğun gəlirsən, bəzən atmosfer ağırdır, amma bir dəqiqəlik oyun, bir neçə klik - və artıq beynin başqa dalğaya keçir.

Dostlarıma da demişəm: hər kəs öz həddini bilməlidir. Mən heç vaxt bütün maaşımı oynata bilmərəm, bu ağlasığmazdır. Amma cüzi bir miqdar - bu, ofisdə bir fincan qəhvə qiymətindədir. Bu baxımdan, oyunlara kobud deyil, düşüncəli yanaşan hər kəs üçün bura əyləncəli bir məkandır. Və əslində bu cür platformaların üstünlüyü ondadır ki, hər şey barmaqlarının ucundadır. Mobil versiya o qədər rahatdır ki, istədiyin an aça bilirsən. Yeri gəlmişkən, əgər telefonunuzda hələ yoxdursa, mən də ilk dəfə məhz dostumun tövsiyəsi ilə mostbet yükle android etmişdim. Həmin gündən bu mənim kiçik gecə ritualıma çevrildi, amma söz vermirəm, çünki vərdişlər dəyişir.

Nəhayət, mənə bu təcrübə nə verdi? Düşünürəm ki, bu, emosiyaları idarə etməyi öyrədir. İstənilən oyunda səbr lazımdır, ani qərar vermək yox. Mən gözləməyi, sevinməyi, bəzən isə məğlubiyyəti qəbul etməyi öyrəndim. Ən əsası isə - özümü tanımağı. Gördüm ki, mən aqressiv qumarbaz deyiləm, sadəcə həyəcan axtaran biriyəm. Və bu həyəcanı pravoslav oyunlarda tapıram. İndi gecələr oyun oynayıram, amma bu, həyatımı pozmur, əksinə, ona bir az lövhə qatır. İşdən sonra sevdiklərimlə danışıram, yemək yeyirəm, sonra isə - indi bu bir ənənədir - telefonumu götürürəm, bir neçə dəqiqə oynayıram və yatıram. Bu, mənim üçün kiçik bir bayramdır. Məsləhətim isə sadədir: hər şeyi ehtirasla deyil, məntiqlə edin. Onda həyatın da, oyunun da dadını daha yaxşı duyarsınız. Hər kəsə yalnız pozitiv anlar arzulayıram!